Palcówka podsuszana

Kod towaru: 1501
49,50 zł
Cena brutto

Palcówka podsuszana

Ilość

Tradycyjna Podlaska kiełbasa w innych częściach Polski bardziej znana jako "Polska". Z gatunku dojrzewających, nie wędzona, ani nieodparzana. Jedynie peklowana i suszona, co powoduje utratę na wadzę w granicach 40%. Zdecydowanie wyczuwalny aromat czosnku i gorczycy. 

 

Cechy charakterystyczne:

- Długi okres przydatności do spożycia,

- Zgrabne kółka w granicach 0,25-0,35kg.

- Bardzo lekka, poprzez odparowanie cieczy,

- Tylko naturalne jelito.

Waga produktu Na 1 kg produktu wchodzi ok. 6 pałek kiełbasy
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze 2-10 °C Dopuszcza się przechowywanie w temperaturze otoczenia do 48 godzin od zaprzestania chłodzenia
Alergeny W zakładzie stosuje się gorczycę
Ilość użytego mięsa na 100 g gotowego wyrobu Ze 130 g mięsa uzyskuje się 100 g gotowego wyrobu
Metoda przyrządzania Produkt tradycyjnie suszony
Skład Mięso wieprzowe, sól peklująca, przyprawy naturalne (pieprz czarny, czosnek, majeranek, gorczyca)
9999999037 Przedmioty